promo

nieuwsbrief

Wij verzenden regelmatig nieuwsbrieven. Meld u aan om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.
acteurs en zangers
bezoekers
Theater in de regio,
Cultuur om de hoek!
Ans Jager, producent

Ans Jager (1954), producent, maar ook beeldend kunstenaar, schrijver en regisseur, is al ruim 25 jaar actief in de theaterwereld. Ze tekende voor grote producties als Frankenstein Nu, Robin Hood, en de openluchtspektakels Dorp aan de Rivier 2007 en 2008 door het Regiotheater. Ze organiseerde de Hertoginnendagen in Oss, het evenement MARKT in Lith en in juni 2010 volgt de Caravanroute Chillith, een wandeling langs 20 caravans met geheimen. Jager regisseerde diverse gezelschappen in en buiten de regio Oss met verantwoording voor decor en kostuumontwerp in alle producties. In 2004 begon zij met het schrijven van toneelscripts en bewerkte het sprookje De Sneeuwkoningin van H.C. Andersen. Daarna volgden Frankenstein Nu naar Het monster van Frankenstein van Mary Shelley, Dorp aan de rivier naar de gelijknamige roman van Antoon Coolen en in opdracht van de Speledonckers uit Someren Wolfgang Amadé, het leven van Mozart. De kunstenares is de uitvinder van de Kunstwandelroute en maakt schilderijen, keramische en bronzen beelden. Veel werk is in bezit van bedrijven, overheden (Het Waterschap, Rijkswaterstaat, gemeentes) en particulieren. Jager was te zien en te horen in Kunst aan de rivier, korte film bij de V.P.R.O., Kunst bij de Rivier, uitzending Van Gewest tot Gewest, radio-interviews en journalen van Omroep Brabant en DTV. Met veel plezier gaat Ans Jager de uitdaging aan om als uitvoerend producent op te treden voor De Vloek van Ravenstein.
 
Erik Karel de Vries, schrijver en regisseur

Erik Karel de Vries (1965), groeide op in het Land van Maas en Waal. Op zijn vijftiende werd hij actief lid van het langs de Maas trekkende muziektheatergezelschap Trammelant. Hij schreef liedjes en muziek en deed later ervaring op als acteur en regisseur. Tijdens het selectiejaar van de toneelschool in Maastricht schreef De Vries zijn eerste toneelstuk Een Reisgenoot, waarmee hij in 1987 de jongerenwedstrijd van het Amsterdamse Publiekstheater won. Tussen 1990 en 2000 maakte hij diverse jeugdprogramma’s voor de VPRO en IKON televisie. Zijn liefde voor het theater en vooral het locatietheater kon hij kwijt in diverse projecten door het hele land. Zo schreef hij o.a. Mandelbrot ('97) over handelaren in graancirkels op het eiland Tiengemeten en het scheepswerfproject Drijfkracht (‘05) over de crisisjaren in het Westfriese Langendijk. In dezelfde periode verscheen Floris ‘der keerlen God’, waarmee een tour werd gemaakt langs historische locaties in Utrecht en Noord-Holland. De ervaringen van vijfenzestigplussers vormden de basis voor de voorstelling Feest! (‘08). Het stuk werd opgevoerd op diverse scholen en verzorgingscentra. Naast theatermaker is De Vries ook columnist.
 
Rob Beumer, regisseur

Rob Beumer volgde de opleiding Creatieve Therapie (specialisatie:drama) aan De Kopse Hof in Nijmegen. Tot 2000 was hij acteur bij Theater Teneeter, NNT Groningen en Theater Artemis en werkte o.a. met Liesbeth Colthof, Johan Doesburg, Mathijs Rümke, Yolande Bertsch en Andrea Fiege.
Vanaf 2000 is hij freelancer in kunst, onderwijs en bedrijfsleven. Als docent Drama en Presentatietechniek was hij verbonden aan het VMBO Canisius en de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Als trainingsacteur werkte hij o.a. in opdracht van Schouten en Nelissen, de Pompestichting, de Radboud universiteit en de gemeente Nijmegen. Hij was acteur bij Het Toneelhuis in Antwerpen en Huis aan de Amstel en speelde onder regie van Lotte van den Berg in Ik wil mezelf… en in Het Blauwe Uur. Als regisseur was hij actief bij de Lindespelers in Nuenen, Theatergroep Trammelant en theater-voorstellingen uitgevoerd door dak- en thuislozen in Nijmegen. Daarnaast schrijft hij voor film en theater.

 
Mark van Platen, componist en dirigent

Mark van Platen studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg piano bij Ton Demmers en Polo de Haas, orgel bij Maurice Pirenne en koordirektie bij Jan Boogaarts en Cees Rotteveel. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij orkestdirektie bij Ed Spanjaard. Naast diverse activiteiten als piano, orgel- en theoriedocent, begeleider en repetitor van solisten en koren, dirigent van diverse koren en concertorganist is van Platen werkzaam als componist. Behalve filmcomponist, in 2005 ontving hij tijdens het Utrechts Filmfestival het Gouden Kalf voor de beste filmmuziek voor de film Kees de jongen, schrijft hij instrumentale en vocale werken in uiteenlopende bezetting. De laatste twee jaar schreef hij composities voor het vocaal ensemble ‘The Gentlemen Singers’ uit Tsjechië, een mis ten behoeve van de Scholae in Haarlem, Utrecht, Breda en Den Bosch, composities en arrangementen voor het Nederlands Blazersensemble i.s.m. The Ashton Brothers en voor het Kamerkoor Venus uit Utrecht.
 
Willemke Wijnakker, toneelbeeld

Willemke Wijnakker (kortweg Wim) studeerde onder meer aan de afdeling Talen van de Hogeschool Nijmegen en Amsterdam (post hbo), aan de Faculteit Film- en Opvoeringkunsten van de Radboud Universiteit Nijmegen, toen nog KUN, en aan de afdeling Theatervormgeving van de Vogue Academie Amsterdam. Sinds 2002 werkt zij professioneel als schrijver/theatervormgever vanuit haar bedrijf Imagery . Het Engelse Imagery, met het accent op de I, betekent beeldspraak en beeldwerk en omarmt de diverse disciplines van haar vak. Een impressie van haar werk is te zien op www.wijnakkerimagery.nl. Dit zomerseizoen ontwerpt zij o.a. voor De Vloek van Ravenstein en geniet ze van alle lokale lieden die zich voor deze enorme voorstelling inzetten. Initiators, spelers, zangers, musici en natuurlijk van de onmisbare crew.