promo

nieuwsbrief

Wij verzenden regelmatig nieuwsbrieven. Meld u aan om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.
acteurs en zangers
bezoekers
Theater in de regio,
Cultuur om de hoek!
De VLOEK van Ravenstein
Aan het einde van de 18de eeuw waait er een nieuwe wind door Europa. Het is de tijd van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Gewone burgers grijpen naar de macht ten koste van de oude regentenkliek. In het traditionele Ravenstein is van al dit tumult weinig te merken, maar toch broeit er iets. De jonge Christiaan, een eenvoudige leerlooierzoon, laat zich in het diepste geheim klaarstomen voor de Latijnse School. Een bevlogen jezuïet leert hem Frans, de taal van de revolutie, en vertelt hem over de geschiedenis van Ravenstein. Zo leert Christiaan dat het kasteel met zijn inwoners ooit werd vervloekt. Christiaan hecht weinig waarde aan deze stoffige legende; het kasteel staat immers nog altijd fier overeind!

In 1809 brengt de eerste koning van Holland, Lodewijk Napoleon, een bezoek aan Ravenstein. Inmiddels heeft Christiaan zich opgewerkt tot een gerespecteerd inwoner van het stadje waar hij Franse les geeft aan de kinderen van de burgemeester. Maar zijn ambities reiken verder. Hij droomt ervan de koning te dienen en toe te treden tot zijn hofhouding. En nu krijgt hij de kans. Omdat hij uitmuntend Frans spreekt, wordt Christiaan aangewezen om koning Lodewijk Napoleon door het kasteel te leiden.

Ravenstein maakt zich op voor een feestelijke finale. Iedereen lijkt te zijn vergeten dat er een vloek rust op het kasteel…..